Two wheels over Catalonia

Denna engelska författare, i övre medelåldern, har varit bosatt i Katalonien i 16 år och talar flytande spanska och förstår det katalanska språket. Dock har han inte haft tid att studera den närmaste omgivningen, men nu cyklar han kuststräckan från franska gränsen söderut till floden Ebro samt några speciella cykelvägar i inlandet.

Kuststräckan kallas Costa Brava och här finns massor av småstäder och samhällen med stort inslag av engelska turister. Här finns många lämningar från tiden då fenicierna, grekerna, romarna, morerna och andra härskade över området. Dock finner han skyltningen till sevärdheterna vara dålig, att fråga sig fram är det som gäller. Kartor för småvägar och vandringsleder finns, men ej för cykelvägar. Efter 45 mil längs kusten åker han några speciella cykelleder i inlandet. Dessa är anlagda på gamla järnvägsbankar.

Boken är mycket detaljerad och upplevs som onödigt pratglad. T.ex alla spanska namn på maträtter som han avsmakar och även den superdetaljerade beskrivningen av vägarna blir lite tjatig.

Resan avklaras på 16 dagar och finns beskriven på bokens 319 sidor. Engelska

BookAuthor
Richard Guise
PublisherName
Summerdale Publishers Ltd
PublishedYear
2011
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
319
ISBN
978-1-84953-144-3