Travels with Ernest

Författaren är en pensionerad engelsman  som tidigare besökt Irland många gånger men nu skall han ta en hel sommar och åka på sin Vespa T5 Classic som han döpt till Ernest.

Han är mycket intresserad av allt om Spanska Armadan, den stora flottstyrka som 1588 förliste på norra och nordvästra kusten av Irland. Han tar färjan till Belfast där Ulster Museum har en stor samling om detta. Därefter åker han längs kusten norrut och passerar genom Antrim, County Donegal, County Sligo, Gunty Mayo till Galway. Härifrån tvärs över ön till Dublin och färja åter till England. I Nordirland är det två fanatiska grupperr, till namnet kristna, som i sekler bekämpat varandra men nu har lugnat ner sig. Dock anses det som helt normalt att sparka ihjäl poliser.

Grupperna bor i skilda bostadsområden och har givetvis skilda kyrkogårdar. I staten Eire är befolkningen mycket trevligare och den mycket sociale författaren redovisar en väldig massa kontakter han får med pub-besökare och andra. Vägarna är smala och vindlande med lite trafik och han möter bara några få scooterister på hela resan.
Många B&B ger möjlighet till billigt boende och Irland verkar vara ett lämpligt semestermål trots ett fuktigt klimat.
Boken på engelska omfattar 292 sidor.

BookAuthor
Ryan Keith
PublisherName
TwigBooks
PublishedYear
2011
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
292
ISBN
9780956061881