Tracks and Horizons

Denna 24-åriga välutbildade och företagsamma person från Uruguay tillsammans med Manuel från Brasilien startade 1964 på en Indian Chief från 1947 för att åka jorden runt. Med endast 40 dollar som reskassa åkte dom genom Brasilien mot Bolivia och vidare över anderna till Peru och norrut. Massor av hårresande händelser upplevdes, i La Paz t.ex hamnade dom mitt i en revolution och blev beskjutna varvid en kula gick genom motorcykelns oljetank.

Färden fortsatte genom Central-amerika och vidare till San Francisco och tvärs USA till New York. Här råkar Manuel ut för polisens intresse och författaren reser ensam till Europa. Här besöks flera länder, men det är vinter och efter många strapatser kommer han till Barcelona. Efter en trafikskada med båt hem till Montevideo.

Hela resan genomfördes med lågbudget. Vid varje etappstopp tog han kontakt med journalister för tidningar och radio, och bytte intervjuer mot bensin, hotellnätter och måltider. Han tog även alla möjliga ströjobb som fanns att få. Hela resan varade nästan två år.

Efter hemkomsten emigrerade han till USA och med energi och företagsamhet slutade han som vice VD för ett multinationellt företag. Denna verkligt intressanta bok skrev han på sitt modersmål som är spanska, men är nu översatt till engelska. Den omfattar 240 sidor.

BookAuthor
Carlos A Caggiani
PublisherName
www.TracksAndHorizons.com
PublishedYear
2010
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
240
ISBN
978145385379