The Lost Cyclist

Boktiteln "Den förlorade cyklisten" syftar på Frank Georg Lenz, en ung amerikan som försvann i Turkiet 1894 när han nästan fullbordat en cykelfärd jorden runt.

År 1890 startade två amerikaner, Gaskel Allen och Will Sachtleben för att tillsammans cykla jorden runt. Dom åkte motsols medan Lenz startade året efter för att åka medsols. Alla använde sig av den nya så kallade säkerhetscykeln, i princip samma typ som används idag.

Alla var unga, vältränade och välutbildade. Förutom engelska talade A & S franska och grekiska, Lenz hade tyska som andraspråk. Alla hade lätt packning men medförde kameror. Dom sålde reseberättelser till tidningar och då var det bra att bifoga fotografier.

Alla mötte stora svårigheter eftersom vägarna var dåliga och kartor saknades. Speciellt i Kina var det svårt därför att befolkningen var avogt inställd mot utlänningar.

A&S kom tillbaks välbehållna till Amerika medans Lenz försvann. Första halvan av denna bok är en reseberättelse och är som sådan intressant. Andra halvan handlar om sökandet efter Lenz och en historisk redogörelse för hur detta gick till i slutet av 1800-talet. Detta är mycket omständigt och för många nog så tröttande.
 

BookAuthor
David V. Herlihy
PublisherName
Houghton Mifflin Harcourt
PublishedYear
2010
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
326
ISBN
978-0-547-19557-51