Slow way down

Denna resvana författare är född 1976. Nu tänker han åka Hamburg-Kapstaden och som fordon väljer han en Simson Schwalbe moped från 1978. Den är billig i inköp och enkel att reparera. Förutom rejält med reservdelar har han förstås mobil och GPS.

Mopeden har en maxfart av 60km/h som han tycker är tillräckligt. Hans mål är att se och uppleva så mycket som möjligt, sen får det ta sin tid. Färden går från Hamburg rakt ned mot Turkiet och vidare till Egypten.
Sedan kommer de långa distanserna genom Sudan och Etiopien. Vidare genom Kenya, Uganda, Rwanda, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia och Sydafrika.

Eftersom han startar på hösten upplever han kyla i Europa, extrem värme i Afrika men med avslutningen längs Skelettkusten där det var extremt blåsigt, regnigt och kallt.

Övernattning skedde ofta utanför ett hotell i egna tältet. Billigt och med tillgång till dusch. Problem är vanliga i Afrika vid gränspassager. Vidare problem med dålig bensin-kvalitet och 2-taktsolja är det lämligast att medföra.

Resan tog 248 dagar, gick genom 21 länder och sträckan blev 2100 mil. Denna bok har en engelsk titel men texten är på tyska och omfattar 233 sidor.

BookAuthor
Florian Rolke
PublisherName
Verlag Kastanienhof
PublishedYear
2011
BookLanguage
Tyska
NumberOfPages
233
ISBN
3941760122