Short way up

Författaren är en välkänd engelsk journalist som skrivit mycket om klassiska bilar och motorcyklar. Som 66-åring med diabetes vill han nu göra en sista långresa innan han blir för gammal. Han låter en känd MC-byggare ta en Ariel-ram från 1954 och i övrigt använda delar som ligger i skrotlådor och resultatet kan ju bara bli därefter.

Resan startar från Kapstaden i Syd-afrika och fortsätter genom Botswana och Zambia till ett viltreservart som han besökt en gång tidigare. Återresan går även genom Zimbabve. Totalt kör han 5000 miles och hela tiden går motorcykeln dåligt och han råkar ut för ständiga haverier. Till saken hör att han är sällsynt okunnig om mekaniska sammanhang, men genom sitt yrke har han fått ett nätverk av äldre kunniga personer som hjälper honom.

Alla inträffade händelser gör att han blir känd som "Captain Crackpot". Återkommen till England får han hjälp av kunniga personer som konstaterar bl.a vevpartiet är helt odugligt och att distansbrickor och shims saknas genomgående. Författaren behåller sitt goda humör under hela denna resa som av dom flesta andra nog betraktats som en mardröm. Boken skriven på engelska omfattar 335 sidor.

BookAuthor
Steve Wilson
PublisherName
Haynes Publishing
PublishedYear
2011
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
335
ISBN
978 184425 6853