Route 66

Författaren är en välkänd engelsk medelålders skådespelare och TV-stjärna. Han har i många år drömt om att åka den gamla Route 66 som går mellan Chicago och L.A. Nu startar han på en trike med 100-hkr vattenkyld bilmotor och välbekant kändismanér har han TV-team i en följebil för att göra resan ekonomiskt lönande. Dessutom skriver han denna bok som är riktigt underhållande till skillnad från andra författares alster med samma upplägg.

För den som underar på att åka samma vägsträcka ger boken en hel del aktuell information om vägens kondition och den omgivning som man kommer att passera. Om det stora antalet små-städer med många övergivna hus och där gatorna är ödsligt tomma. Om att den mat som går att få bara innehåller fett och socker. Om bibelbältet där stora kyrkobyggnader ligger tätt och där befolkningen är enkelspårigt inriktad på Gamla Testamentet.

Författaren gör sammanfattningen att denna gamla legendariska väg är en massa prat, en massa skryt, men inte så mycket mer när man väl kommit dit. Författaren ger ett sympatiskt intryck, lämnar historiska uppgifter blandat med anekdoter och berättar om det han själv upplevde under resans 2276 miles genom 8 delstater.
På engelska, 303 sidor.

BookAuthor
Billy Conolly
PublisherName
Sphere London
PublishedYear
2011
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
303
ISBN
978-1-84744-521-6