One man and his bike

Författaren är en 45-årig frilansande journalist som besökt många platser jorden runt.

Med start från London skall han nu under en sommar, följande kustlinjen, cykla England runt. Kustlinjen är ju mycket oregelbunden och han är medveten om att sträckan motsvarar cykelvägen London-Calcutta. Han åker motsols och alltså norrut utefter Nordsjö-kusten. Här observerar han att lågkonjunkturen har gått hårt åt de gamla semesterorterna och att många industribyggnader är övergivna, även gruvindustrin är utslagen. I skottland det ävenledes nedåt och han finner Edinburgh och Aberdeen deprimerande. Han passerar John OGroats och CapeWrath och han vänder söderut.

Över Hebriderna där han beundrar den storslagna naturen. Vidare genom Wales och Cornwall till Lands End. Han fortsätter utefter Kanalkusten till Beachy Head. Nu börjar dagarna bli kortare och campingplatserna är stängda så det är skönt att komma hem till London.

Författaren använder i största möjliga utsträckning National Cycle Network som är cykelstigar utan biltrafik, hårdtrafikerade större vägar är farliga.

Av berättelsen framgår att sommarvädret i England är ganska fuktigt. När han får två soliga regnfria dagar efter varandra gör han kommentaren att nu har sommaren varit.

Boken, på engelska, omfattar 343 sidor.

BookAuthor
Mike Carter
PublisherName
Ebury Press
PublishedYear
2011
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
343
ISBN
978-0-09-194056-0