Old men can't wait

Denna 74-åriga författare har tidigare skrivit en bok om hur han körde sin 125cc Honda från Mexico till Ushuia i Sydamerika. Nu skall han åka från Ushuia till New York på samma maskin.

Han startar norrut på den snö- och istäckta vägen och redan första dagen sladdar han mot en lastbil med benbrott på ankeln som påföljd. Han blir sittande med gipsad fot i 4 veckor och Hondan sändes till Buenos Aires för reparation.

Med buss följer han efter och den nu reparerade maskinen förses med ställ för kryckor. Ny start och genom Uruguay och Brasilien med dess enorma avstånd kommer han till Amazonas. Han fortsätter till Venezuela där polis-kontrollerna påminner om forna Östeuropa och vägarna har potthål stora nog att fånga elefanter. Han passerar Colombia och via Centralamerikanska staterna och Mexiko kommer han till USA. Nu slappnar han av med påföljd att kredikort, adressbok och kontanter försvinner. Utan mer
allvarliga problem når han dottern i New York.

Alla hade varnat honom för att i Sydamerika blir utlänningar överfallna, rånade, misshandlande och ihjälslagna. Men en gammal skäggig gubbe med kryckor på en 125:a och klädd i billiga kläder och lågskor är nog inte lika attraktiv. Med sina goda språkkunskaper kan han prata med alla och finner befolkningen vara vänlig och hjälpsam.

Boken skriven i dagboksform är på engelska och omfattar 259 sidor.

BookAuthor
Simon Gandolfi
PublisherName
Shuvuy Press Ltd England
PublishedYear
2011
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
259
ISBN
978-0-9564305-2-6