Motorcycle Adventurer

Denna bok handlar om Carl Clancy, en 22-årig amerikan, som 1912 som första person på motorcykel åkte jorden runt. Han använde det bästa som fanns nämligen en 4-cylindrig Henderson. En maskin med kraftig koppling men utan växellåda. Avsikten var att rekognosera och kartlägga vägar för att underlätta för andra motorcyklister att i framtiden göra långa resor.

Han valde att besöka platser av historiskt och politiskt intresse. Av rent praktiska skäl gick mycket av resan genom dåtida kolonier där det gick att få tag i bensin och där det fanns antydningar till vägar. Intressant är att den i särklass sämsta vägsträckan gick genom USA när han åkte San Francisco via Portland och Spokane till New York. Körsträckan över land anges till 14000 miles samt båttransport 15000 miles.

Han var samtidigt korrespondent för tidningen "The Bicycling World and Motorcycle Review" och sände hem 22 berättelser som publicerades. Tidningen blev dock uppköpt 1915 och dess arkiv försvann. En förväntad bok kom aldrig ut.Denna boks författare, Greg Frazier, har under 16 år letat på alla upptänkliga platser och återfunnit de flesta av Clancys berättelser.

Han lyckas väl i att ge läsaren en bild av de besvärligheter som mötte en resenär på den tiden. Boken på engelska omfattar 297 sidor.

BookAuthor
Gregory W Frazier
PublisherName
iUniverse USA
PublishedYear
2010
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
297
ISBN
978-1-4502-2141-2