Going Postal

Författaren, en engelsman med turistvisum ertappas som svartjobbare i Australien. Han får 20 dagar på sig att försvinna ur landet. Som verklig optimist bestämmer han sig för att åka tillbaks till England på sin motorcykel. Det är en liten Honda CT 110 som han köpt begagnad och är i tvivelaktig kondition.

Den har tidigare varit tjänstefordon för brevbärare. Efter bara 2 dagars förberedelse startar han från Sidney till Darwin. Och snart havererar hans MC, men han byter till en likadan i bättre skick och fortsätter. Genom Indonesiens 6 öar, över till Malaysia och vidare till Thailand. Burma är omöjligt och han flyger till Nepal med MC. Genom Indien till Pakistan men inget visum till Iran.

Han tvingas ta en längre och svårare väg norrut genom Kina och Kirgistan och därefter västerut över stepperna i Kazakstan. Passerar Ryssland och Ukraina till Polen där västerlandet börjar. Därefter Tyskland och Frankrike och färja till England.

Vid starten plockar han med sig kamera, laptop och iPod men missar carnet för MC, kartor, tält, regnkläder och även handduk och tvål.

Men med engelsk envishet och gott humör kommer han fram och anländer till Ace Café i London efter 9 månader och 3500 mil. Boken på engelska och 277 sidor.

BookAuthor
Nathan Millward
PublisherName
ABC Books Australien
PublishedYear
2011
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
277
ISBN
978-0-7333-2806