Odessey to Ushaia

Denne unge amerikan, utan tidigare rese-erfarenhet, säljer allt han äger och köper en Kawasaki KLR 650. Via Internet kommer han i kontakt med två resvana personer, Robert och Peter från Canada respektive Colombia. Dessa tre gör en överenskommelse att per motorcykel åka Sydamerika runt tillsammans. Redan ned genom Centralamerika blir det lite spänt emellan deltagarna men det reder ut sig. För att passera genom småstaterna är det en fördel att vara flera som kan hjälpas åt. De största problemen är alltid vid gränsövergångarna där pass- och tullpersonal ofta gör allt för att få mutor och ibland tar till ren utpressning. Maskinerna fraktas med flyg från Panama till Equador.

Färden går sedan vidare genom Peru, Bolivia, Chile och till Buenos Aires i Argentina dit dom kommer efter fem månaders resa. P.g.a familjeproblem avbryter Peter och Robert och reser hem. Författaren reser runt i Argentina och hälsar på släktingar som bor utspridda här. Sedan bestämmer han sig för att fira milleniumskiftet i Ushuaia som ju är världens sydligaste stad.

Nu kommer han på att han varit onödigt spendersam i det dyra Argentina och att pengarna håller på att ta slut. Efter tio månaders resande avbryter han och tar flyget hem till New York.
Boken är skriven på engelska och omfattar 348 sidor.

BookAuthor
Andres Carlstein
PublisherName
Chicago Review Press
PublishedYear
2002
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
348
ISBN
1-55652-440-4