Eight around the Americas on a MC

Författaren är född i Tyskland men utvandrad till Canada i unga år. Genom idoga studier avancerade han till universitetslektor men ett arv gjorde honom ekonomiskt oberoende och han kunde sluta jobba i förtid. Han köpte så en BMW av Paris-Dakar-typ och med fruns avskedsönskning att måtte han få regn alla dagar, gav han sig ut på långfärd.

Denna bok är en dag-för-dagskildring av färden runt Nord- och Sydamerika, i norr till Deadhorse vid Prudhoe Bay och i söder till Ushuaia på Eldslandet. Han berättar om de besvärligheter som kan vara speciella för MC-resenären, dokument som erfordras, vad som kan inträffa vid landsgränser, underhållet av MC, vägtyper och väderleksproblem som man kan råka ut för samt säkerhet för person och maskin. Han har dessutom råd till dom som har en fru som hatar motorcyklar. Om hur man ändå lyckas upprätthålla en relation så att man är välkommen hem.

Detta är den första i en serie av böcker, skrivna av en person med stark lust att ge sig ut på äventyrliga MC-resor. Den är skriven på engelska och omfattar 239 sidor.

BookAuthor
Werner Bausenhart
PublisherName
LEGAS Ottowa Canada
PublishedYear
2000
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
239