Three men on a Bike

Detta är en berättelse om en helt bisarr cykelfärd. Författaren och hans två kompisar har under 10 år gjort en tokrolig TV-serie för BBC. Till rekvisitan hörde en 3-personers cykel. Efter att serien lagts ner får dom idén att använda detta våldsamt opraktiska fordon för en resa till Kapstaden till Cairo. En liten släpkärra kopplas till för bagage och filmutrustning och en 4:e person på mountain-bike medföljer som filmare.

Oroligheter i Sydafrika gör att dom istället startar från Botswana, stilenligt på "April Fools Day". Hela resan är en serie av missöden, naturligt med denna skämtartikel som transportmedel. Cykelekrar förbrukades i mängder, åtskilliga nav och frihjul havererade, ramen måste riktas och svetsas och resan fördröjs många veckor i väntan på reservdelar. Men deltagarna fortsatte glatt vidare, deras viktigaste utrustning var nog bandspelaren som gjorde att hela färden gick med musik.

Att en kobra kom in i tältet och författaren fann att han sovit med en scorpion under huvudkudden togs med en klackspark. Besvärligare var att samtliga fick malaria och tidvis hade dysenteri. Men efter att ha passerat Zimbabve, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenya, Sudan så kom dom till Egypten med målet Cairo. Fel på kamerautrustningen gjorde att det aldrig blev någon film. Denna bok kom istället några år senare. Den är skriven på engelska och omfattar 183 sidor.

BookAuthor
Rory Spowers
PublisherName
Canongate Edinburgh
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
183
ISBN
9 780 862 415 426