Riding the Edge

Författaren till boken tog värvning i Amerikanska flottan som 17-åring och kom till Vietnam. Där tjänstgjorde han som kulspruteskytt i bepansrad helikopter som lågflög och sköt på allt som rörde sig. Efter muck reste han till Israel där han som legosoldat brassade på palestinier. Vidare som legosoldat i Ruanda och sedan Sydafrika för att jaga svartingar.

Under ett uppdrag in i Angola kör jeepen på en stridsvagnsmina. Resultatet blir förlust av båda benen och hörselskador. Nya uppdrag som legosoldat blir det inte och för att inte bli helt alkoholiserad blir han helnykterist. För att besvisa för hela världen att även handikappade kan klara av lite svårigheter så bestämmer han sig för att göra en motorcykelresa.

Inte med invalidfordon eller med hjälp av sidovagn. Nej han förser sin gamla Harley Panhead med elstart och terrängdäck. Sedan åker han från Godahoppsudden i Sydafrika till Nordkap i Norge, från Prudhoe Bay i Alaska till Tierra del Fuego i Sydamerika, genom Kina och Mongoliet upp till Murmansk i Sibirien och slutligen runt hela Australien. Detta tar nästan fyra år och mer än 13000 svenska mil.

Det är komprimerat beskrivet i denna bok på 500 sidor. De mest svettiga strapatser och äventyr man kan tänka sig. Dock kan man lite fundera över detta Rambo-original som under många år med nöje hanterat sin kulspruta och anser sig som en Herrens tjänare och som blir moraliskt upprörd när han passerar genom Danmark och i en kiosk får se omslaget på en porrtidning.

BookAuthor
David Barr
PublishedYear
1995
NumberOfPages
500
ISBN
1-887314-12-1