På cykel från Chile till Alaska

En spontan, orädd och företagsam yngling från Dala-Järna bestämmer sig för att bli den förste att cykla världens längsta landsväg, den 2800 mil långa Panamerikana.

På en nästan standardcykel startar han från vägens södra ändpunkt i Chile. Den 210 mil långa Atacama-öknen tar 1,5 månad att passera. Genom Peru med väg på 4100m höjd och ett pass på 5500m höjd. I Ecuador bestiger han vulkanen Chumborazo med toppen 6310m. Genom det oroliga Colombia där en liten del av befolkningen lever i lyx medans indianerna lever i stinkande slum.

Tillsammans med en kamrat försöker dom att bära cyklar och utrustning genom El Darien som är ett sankt djungel-område utan vägar. Efter 3 veckor har dom bara kommit en liten del av sträckan och får hjälp att komma därifrån.

Han cyklar genom Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras och Guatemala, små men besvärliga länder och genom Mexico. Från USA inget märkvärdigt att rapportera medans Canada har orörd natur.

Resan avslutas på Alaska Highway där han trampar i 3 veckor genom regn och dimma. Flyger hem. Boken innehåller 250 sidor med många färgfoton av mycket god kvalitet.

BookAuthor
Mikael Strandberg
PublisherName
Dalaförlaget
PublishedYear
1991
NumberOfPages
250
ISBN
91-8501-464-8