On the Road, Reluctantly

Denna medelålders kvinnliga författare är uppvuxen i ett högborgerligt hem i stadsdelen Long Island, New York. Hon är nu skild, har vuxna barn, är framgångsrik barnboksförfattare och bor i London. Hon träffar Victor, en ung extremt långhårig grabb, med guldring i näsan och som försörjer sig som MC-ordonnans.

Detta omaka par beslutar sig att företa en äventyrsresa från New York till Peru. Dom köper en begagnad Honda Nighthawk och startar med dålig utrustning t.ex utan kartor. Övernattar gör dom på campingplatser som enda tältande bland lyxutrustade campingbilar. Det är svinkallt och det regnar varje dag. Komna till Los Angeles råkar Victor, för tillfället rund under fötterna, att bryta handleden varför MC måste överges och paret flyger till Colombia, här är vi på sid 162 i boken. I Sydamerika tar sig paret fram genom att åka tåg, buss, bil och båt och att leva tillsammans med den infödda befolkningen.

Till slut kommer dom fram till Machu Picchu som ju ligger i Peru.
Författarinnan är en mycket begåvad berättare, men det kan inte hjälpas, bokens 453 sidor känns bitvis sega, hon är säkert bättre på barnböcker. Boken skriven på engelska.

BookAuthor
Dyan Sheldon
PublisherName
Little, Brown and Company
PublishedYear
1995
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
453
ISBN
0-316-91009-0