Downhill all the Way

Författaren är en pensionerad yrkesofficer som är van långfärdscyklist. Nu väljer han att ensam under en sommarmånad cykla tvärs Frankrike från Lettavre till Medelhavet. Han inhandlar en ny kvalitetscykel, en Dawes Civic som är 6-växlad. Ett litet tält, sovsäck, regnskynke och emaljerad mugg med doppvärmare för tea är förstås nödvändig utrustning, men i övrigt så lätt som möjligt. Totala bagagevikten under 15 kg. Som karta använder han den gröna Michelin som är detaljerad på småvägar och visar sevärdheter. Författaren gör dagsetapper på bara 50 km men hinner då med så många fler sevärdheter.

Resrouten är välplanerad och han åker mycket på kanalbankar där det brukar finnas en stig eller smal väg. Fördelen är att han slipper backar och att trafiken är gles. Träden utefter kanalen ger skugga och han slipper det glaskross som är vanligt på franska vägar.

I Frankrike finns många bra campingplatser som dock är svåra att hitta. Även småvägarna är dåligt skyltade så man måste fråga sig fram. Återresan företogs med tåg och det finns i detta land viss möjlighet att medföra cykel. Boken på engelska omfattar 177 sidor.

BookAuthor
Edward Enfield
PublisherName
Bloomsbury Publishing
PublishedYear
1994
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
177
ISBN
0-7475-1632-4