Bread, Cheese and Bicycles

Denna bok skrev detta amerikanska par år 1935 efter att ha cyklat i Europa 1933-34. Den blev dock inte publicerad förrän 1990 efter att författarparets döttrar skrivit om manuskriptet till dator. Efter båtresa till England köper dom cyklar som ju är det billigaste och effektivaste transportmedlet. Utrustningen var lätt och regnrockar det viktigaste.

Övernattningar på billiga värdshus. Båda är historiskt kunniga och har ett extremt konstintresse. I London studerar dom ingående British Museum, National Gallery, Tower of London och liknande.
Via Dover över till Belgien och Holland där det ju finns mycket medeltida konstverk. Till Tyskland där dom förvånas över skolbarnens bruna Hitlerjugend-uniformer och alla Nazi-kors överallt.

Dom passerade Köln, Coblenz, Heidelberg, Rothenburg och Nürnberg. Överallt konstverk och på alla högre kullar en borgruin, av vilka det en gång lär ha funnits 10000. I München finns Deutsches Museum och sedan via Innsbruck och Salzburg till Wien. Här stannade dom över vintern och fick uppleva hur den högerorienterade regeringen mördade alla socialdemokratiska ledare och införde naziorienterat styre. På våren över dom snöklädda Alperna, genom Schweiz och Frankrike och över till England. Efter 14 månader i Europa åter till USA. Boken på engelska omfattar 261 sidor.

BookAuthor
Elsa and Walther Julius
PublisherName
The Lithoprint Co Texas
PublishedYear
1990
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
261