A Bike Ride, 12 000 miles

Engelsk kvinnlig f.d rektor för en förnäm flickskola, 54 år och änka, startar 1987 en jorden-runt-resa på cykel. Hon är otroligt kunnig på antik historia och vägvalet är att följa gamla vägar där sådana funnits. Från London på Watling Street och över till Frankrike.

Även här finns gamla romerska här- och handelsvägar. Hon trampar över Stora St Bernhard som användes av romarna för 2000 år sedan och Nord-italien på Via Emilia och Via Flaminia till Rom.

På Via Appia till Brindisi och tar färja till Grekland. På Via Egnatia mot Turkiet. Som stor bendrare av Alexander följer hon hans vägar till Pakistan. Därefter den hundratals år gamla Grand Trunk Road genom Indien. Från Calcutta flyg till Bangkok och cykel till Singapore.

Flyg till USA och sedan är vägvalet California Trail och Oregon Trail. Hon cyklar genom Nevada Desert och över Cameron Pass som är 2000 ft högre än St Bernhard. Väljer Cumberland Road, Amerikas äldsta federala väg, till New York och flyg över Atlanten.

Efter 439 dagar är hon hemma i London. Denna halvgamla dam, otränad och utan cykelerfarenhet, men väl påläst, nyfiken och målmedveten har skrivit en högintressant och detaljerad berättelse om sin resa. Boken på engelska omfattar 290 sidor.

BookAuthor
Anne Mustoe
PublisherName
Virgin Books, London
PublishedYear
1992
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
290
ISBN
0-86369-650-3