Jupiters Travels

I oktober 1973 startar denne engelska journalist på en ny Triumph Tiger 100 som han lånat med hjälp av sin arbetsgivare Sunday Times. Han har planerat för en 2-års drömresa till intressanta platser jorden runt. Han åker från England ned genom Afrika till Cape Horn. Därifrån med båt till Sydamerika där han åker genom Brasilien, Argentina, Bolivia, Peru, Ecuador och Colombia.

Med flyg till Panama och sedan genom småländerna i Centralamerika till USA upp till San Francisco. Här träffar han en förtjusande dam och resandet stannar upp några månader. Fortsättningen av resan går med båt till Australien där han utforskar öst- och sydkusten. Sedan med båt till Malaysia-Thailand och därefter till Indien. Under ett år genomkorsar han detta stora land på alla ledder.

Nu har han tröttnat på resandet och åker västerut för att komma hem. Hemkomst i juni 1977. Han har åkt 63000 miles utan någon allvarlig olycka och den väl använda Triumphen återlämnas för att ställas ut i fabrikens museum. Boken är detaljerat skriven av en person som är nyfiken, kunnig och engagerad. Den är på engelska, omfattar 447 sidor och är försedd med kartskisser. Boken är en storsäljare och klassiker.

BookAuthor
Ted Simon
PublisherName
Penguin Books
PublishedYear
1979
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
447
ISBN
0-14-005410-3