Coming Together, a 10000 mile bicycle journey

En ung universitetsstuderande från Vancouver i Canada tar ett avbrott i studierna för att tillsammans med kompisen Anthony cykla till Florida och fortsätta till Västindien.

Dom startar 8:e sept 1970 men en ovanligt tidig vinter med kyla ned till -20 grader gör speciellt tältandet besvärligt. Medelst att lifta och att tjuvåka på godståg påskyndas resan, men före Chicago skiljs kompisarna åt.

Författaren fortsätter till Florida men någon gratis överfart till Västindien finnes inte så han cyklar vidare utefter Mexikanska Gulfen mot Mexiko. Han gör en längre runda genom Mexiko där han genom ett TV-reportage blir en kändis vilket underlättar resan. Tillbaks till USA där problem med en böld i baken tvingar honom att ta flyget hem.

Han använder en toppmodern 10-växlad cykel men har ingen belysning. Cyklar dock ofta på tättrafikerade bilvägar under mörker och beskriver många tillfällen då en allvarlig olycka kunnat inträffa. Detta och att inte utnyttja det cykelvägnät som amerikanska cykelklubbar har kartor till, gör att läsaren betvivlar hans goda omdöme.

I boken beskrivs vägar han valde, platser han besökte och de säkert stora besvärligheter han mötte. Boken ger dock ett ganska amatörmässigt intryck och det är kanske detta som är orsaken till att den ges ut på ett eget förlag.

Skriven på engelska och omfattar 128 sidor.

BookAuthor
Brook Tully
PublisherName
B Tully Canada
PublishedYear
1972
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
128