Two-Up by Scooter to Australia

Författaren med fru som tidigare gjort bilresor i Afrika och där träffat många intressanta infödingar, får idén att från hemorten i London göra en resa till infödingarna i Australien. Landvägen så långt som möjligt och med liten budget. Paret anskaffar en NSU Prima scooter på 150cc och små 8-tumshjul. Två sidoväskor för bagaget, en väska för resehandlingar och kameror och en rulle av tält och sovsäckar.

Sen sätts kursen genom Europa mot Turkiet. Bortsett från några vägsträckor med dålig vägbeläggning går det ganska bra att komma fram till Iran. Här blir vägen sämre samtidigt som hettan ökar. Väl inne i Afghanistan är vägen knappt urskiljbar i stenöknen. Trots att hastigheten ibland är nere i krypfart får scootern mycket stryk och mellan Kandahar och Kabul skär bakhjulslagret. Hjälpsamma lastbilschaufförer är räddningen. Reservdelar från fabriken och färden går igenom Indien men på asfalterade vägar och här är det regnperiod.

Från Colombo på Sri Lanka till Australien och så runt halva denna kontinent. Över 4000 svenska mil avverkas på bokens drygt 200 sidor. När tvåhjuliga fordon idag behöver 100 hästkrafter för att ta sig till
korvkiosken är denna bok en bra motvikt som visar vad två personer kan åstadkomma med 6 hästkrafter.

BookAuthor
Michael Merriott
PublisherName
Travel Book Club Edition
PublishedYear
1960
NumberOfPages
200