Tausend Tage Abendteuer

En ung tysk med reslust köpte en vanlig moped för att åka jorden runt. Efter ett års förberedelser och med inarbetade 500 DM i fickan startade han österut. Genom Turkiet till Teheran i Iran. Genom att komma med i TV-program fick han uppmärksamhet och lyckades träffa Shahen som bistod med en penningsumma.

Via Wom till Yazd varifrån han liftade med en lastbil genom Lut-öknen till Zahedan. Tåg genom Pakistan till Lahore. Med moped till Delhi och Allahabad där han träffade Maharadjan av Tripura. Till Calcutta där han träffade Premiärministern av Västbengalen och fick pengar till flygbiljetter till Bangkok.

Med mopeden till Singapore. Lyckades skramla ihop pengar till båtbiljett till Perth i Australien. Här blev det 15 månaders hårt arbete och resa, mest med tåg, till Sydney. Båt till Japan där TV-uppträdande & filminspelningar gjorde honom till kändis så han fick en ny moped av Bridgestonefabriken. Efter 3 månader, båt till San Francisco.

Träffade Walt Disney i Los Angeles och tvärs Sydstaterna och upp till New York. Detta under vintertid med kyla, regn och motvind. I New York i 3 veckor där han bl.a var diskare på Jack Dempseys restaurang. Båt åter till Europa. Med stora ansträngningar och framåtanda lyckades författaren ta sig jorden runt på 1000 dagar.
Boken är skriven på tyska och omfattar 201 sidor.

BookAuthor
Walter Kupper
PublisherName
Franz Schneider Verlag
PublishedYear
1966
BookLanguage
Tyska
NumberOfPages
201