The ride to Chandigarh

Författaren är en engelsk arkitekt och mycket välberest. Här åker han på sin 3-växlade cykel från Old Satara till Punjabs nya huvudstad Chandigarh. Han lever mycket spartanskt, på Indisk nivå, men med tillägget att han nyttjar tea.

Under resan beser han Aga Khans palats i Poona och grottorna i Karla. Han kommer till Bombay och härifrån har han under någon månad sällskap med 4 unga Indier. Dessa uppmuntrar han att se sig om i världen. Det är vanligt att Indierna stannar kvar där dom föds och är okunniga om världen utanför. Sällskapet besöker grottemplen i Ellora där buddister, brahminer och jain-anhängare har mejslat ut stora kyrkor ur berget. Dom passerar den unika men helt övergivna fästningsstaden Daulatabad och kommer till dom kända grottemplen i Ajanta. Gravmonumentet Taj Mahal beundras. Slutmålet är Chandigarh där författaren träffar dom kända arkitekter som är ansvariga för uppbyggnaden av denna helt unika stad.

Denna bok är en något ovanlig reseberättelse, skriven av en verklig humanist och filosof. Han beskriver den uråldriga kultur som finns och de ofantliga skillnaderna i livsbetingelser mellan olika samhällsklasser. Men för alla gäller att i Hindu-samhället är kvinnan helt rättslös.

Boken, som är skriven på engelska, omfattar 328 sidor.

BookAuthor
Harold Elvin
PublisherName
The Macmillan Company, New York
PublishedYear
1957
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
328