Round and about Spain

Denna lite äldre, mycket språkkunniga och allmänbildade engelsman har bott mer än 30 år utomlands, mest i Argentina. Han har gjort flera strapatsrika resor bl.a på hästryggen från Buenes Aires i Argentina till Washington i USA.

Nu har han fått tillgång till en 125cc Royal Enfield MC och gör en 4 månaders resa runt Spanien. Eftersom det är 35 år sedan han senast körde MC så tar han maskinen på tågen från London till Barcelona.

Han kommer till den tidens Franco-Spanien som har en ohygglig byråkrati, valutarestriktioner, bensinrestriktioner och andra besvärligheter. Fördelen är att trafiken på de bitvis dåliga vägarna är gles. Med sina goda språkkunskaper får författaren en helt annan kontakt med befolkningen än den genomsnittliga turisten och han beskriver det spanska samhället i fest och vardag.

Med goda kunskaper i historia gör han många referenser till Spaniens äldre tidsepoker, men avstår att ha synpunkter på det nuvarande tillståndet. Givetvis kommer han in på ämnet tjurfäktningar som har funnits från antiken till nu. Han ser den mer som ett spektakel för överklass och turister och han jämför med engelska rävjakter. Den stora massan av spanjorer är mycket mer intresserad av fotboll.

Denna välskrivna och underhållande bok är på engelska och omfattar 317 sidor.

BookAuthor
A.F. Ischiffely
PublisherName
Hodder and Stroughton, London
PublishedYear
1952
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
317