På motorcykel till Kapstaden

Tillsammans med kompisen Wolfrang startar författaren, f.d skollärare och numera äventyrare, en MC-resa från Köpenhamn till Kapstaden. Dom använder sig av författarens Nimbus med sidovagn. Kartor, valuta, utrustning och visum anskaffas för så många länder som möjligt. Resan går ner till Marseilles och båt till Algeriet.

Dom får ej resetillstånd genom Sahara men smiter ifrån Främlingslegionen och åker genom Tanezrouft-öknen till Gao vid Nigerfloden.Dricksvattnet från floden måste kokas mot dysenteri och grodyngel. I Nigeria vimlade det av giftormar och scorpioner och laglöshet är förhärskande. Dom åker söder om Tschad-sjön mot Kongo. I stället för visum visar dom upp en dansk restaurangnota med pampigt flerfärgat brevhuvud och detta fungerar vid flera tillfällen. Dom åker genom Uganda, norr om Victoriasjön, och ser Kilimanjaro på avstånd.

Genom Tanganjika mot Victoriafallen i Zambesifloden. Via Bolawayo och Johannesburg når dom Kapstaden, och då har dom åkt 2500 mil från starten. Wolfgang tar en båt-lägenhet hem. Efter regnperiodens slut startar författaren norrut mot Zululand. Vidare till Nairobi men krånglande motor och beskjutning tvingar honom till Mombasa där han mönstrar på en båt till Marseille. Hemma efter 20 månader.

BookAuthor
Jörgen Bitsch
PublisherName
Folket i Bilds Förlag
PublishedYear
1953
BookLanguage
Svenska
NumberOfPages
285