Mit Frau und Motorroller..

Tillsammans med fru och Puch scooter, typ RL125, tar den Österrikiske författaren båt till Ceylon. Målsättningen är att studera Indien och sedan försöka åka hem. Ceylon har bra vägar och hjälpsamma invånare. Dom besöker Adamspeak där paradiset låg enligt muslimerna. Besöker även ett berömt tempel som har en av Buddhas tänder.

I Sydindien är det mycket fattigare och smutsigare och trafiken så tät att det bara går att åka på lägsta växeln. Dom beser många gamla tempel bl.a det i Madura som är världens största religösa byggnadsverk. Färden går genom Calcutta med ohygglig fattigdom och trängsel. Dom styr ut på Grand Trunk Road som anses vara världens äldsta betydande trafikled. Dom besöker Benares med mer än 1000 tempel och förstås Taj-Mahal och spökstaden Fatepur-Sikri.

Efter Delhi kör dom till sikhernas Amritsar med Gyllene Templet. Med flyg gör dom en avstickare till Srinagar i Kashmir. Första anhalten i Pakistan blir Lahore och därifrån kör dom så fort som möjligt dom 150 milen till Karachi. Glödhett, sandstormar, dåliga vägar, dålig mat och stenkastande infödingar är det minne dom får av Pakistan. Båtresa till Basra i Irak.

Sedan åker dom via Babylon till Bagdad. P.g.a svåra översvämningar tvingas dom ta tåg till Turkiet. Härifrån är det inte långt hem och efter dryga 3 månader är dom tillbaks till startpunkten. Boken är skriven på tyska och omfattar 134 sidor.

BookAuthor
Walther Fischer
PublisherName
Bayerische Verlagsanstalt, Bamberg und Wiesboden
PublishedYear
1957
BookLanguage
Tyska
NumberOfPages
134