A Ride in the Sun or Gasoline Gypsy

Denna bok är en nyutgivning av en bok som sedan många år varit nästan omöjlig att hitta. Den har funnits under titel "A Ride in the Sun" eller "Gasoline Gypsy" men även "Peggy braust durch Amerika".

År 1951 startar den då 26-åriga engelska författarinnan en resa som kommer att vara i 18 månader. Med sin 125cc BSA Bantam tar hon en båt till Halifax på Canadas östkust dit hon anländer i april. Motorcykeln är fullastad med tält, campingutrustning och skrivmaskin. Dessutom medför hon en livs levande hund som åker i en låda på passagerarplatsen. För att klara ekonomin tar hon alla möjliga tillfälliga arbeten och har på hösten nått fram till Vancouver på Canadas västkust. Hon arbetar och sparar under vintern och startar sedan söderut längs Californiens kust. Vid San Diego mot inlandet. Via gränsstaden Laredo kommer hon in i Mexico och når Mexico City. Till Veracruz och båt till New Orleans. Ner till Florida Keys och sedan norrut till New York. Nu är det höst och hon tar en båt till Danmark till fästmannen Karl-Erik.

Den motorcykel hon använder visar sig vara klen vilket resulterar i bakhjulshaverier. För att klara ekonomin övernattar hon mestadels i sitt tält och maten är apelsiner och bananer som hon plockar efter vägen.

Författarinnan klarar alla svårigheter med ett beundransvärt lugn och är en god berättare. Boken är på engelska och innehåller 222 sidor. Den går att beställa från www.gasolinegypsy.co.uk.

BookAuthor
Peggy Iris Thomas
PublisherName
Rixon Groove
PublishedYear
1953
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
222
ISBN
978-0-9561168-5-7
RepublishedYears
2012