Three-wheeling through Africa

Två förmögna unga amerikaner, optimister och äventyrare, startade en jorden-runt resa 1933. Komna till Lagos i Västafrika får dom idéen att göra något som ingen annan lyckats med; att åka motorcykel tvärs över Afrika. Alla experter anser att detta är helt omöjligt, men dom inhandlar varsin Triumph sidovagnsmaskin, lätta en-cylindriga och på bara fem hästkrafter. Sidovagnarna fylls med reservdelar, mycket bensin, smörjolja,  karbid till belysningen m.m.

Färden skulle gå genom Nigeria, Franska Ekvatorial-Afrika, AngloEgyptian Sudan och till Massawah i Eritrea. Vägar och kartor finns inte utan dom får följa stigar i regnskogen. Färden går sedan norr om Chad-sjön och här är det istället vädliga sanddynor, sandkardborrar och giftiga insekter. Dom tar sig fram i lössanden från oas till oas.

Då det inte finns verkstäder måste dom själva utföra alla provisoriska reparationer. T.ex när fiberbussningen till en brytare fattas, tillverkas en ny bussning av gommen till löständer. Efter dryga sex månader kommer dom fram till målet, kläderna i trasor och maskinerna som skrothögar men dom har livet i behåll. Denna mycket intressanta bok är på engelska och omfattar 349 sidor.

BookAuthor
James G. Wilson
PublisherName
Blue Ribbon Books New York
PublishedYear
1936
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
349