Three Lands On Three Wheels

Detta äkta par bor i Paris. Båda är etablerade konstnärer och författare och nu ger dom sig ut på en ny kombinerad arbets- och nöjesresa. Denna gång väljer dom en sidovagnsmaskin där korgen ersatts med en stor låda innehållande material för att måla tavlor och även kläder och liknande som behövs för en längre resa.

Först blir det en 2-månaders rundtur till sydöstra Frankrike där dom besöker många små byar och städer för att bese palats, fästningar och ruiner.Dom beser även grottor med målningar från stenåldern. Landskapets skönhet beundras och som gourmet- och vinexperter njuter dom av tillvaron.

Därefter åker dom över till England och under en månad följer dom sydkusten. Sedan tar dom båt över till Irland där dom åker till den lilla ön Aran i Nordvästra delen av landet. Denna ö har en gång varit ett religiöst metropolis och det finns massor av kyrko- och klosterruiner.

Befolkningen lever på gammaldags vis och kan fortfarande prata gaeliska. På återresan besöker dom så kända orter som Galway, Connemara och Limerick innan de når Cork. Författarna gör många intressanta detaljobservationer om de trakter dom åker igenom och de människor som de möter. Boken skriven på engelska och illustrerad med teckningar. Omfattar 359 sidor.

BookAuthor
Jan & Cora Gordon
PublisherName
William Morrow and Comp. New York
PublishedYear
1934
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
359