Mit Vollgas durch Wüste und Busch

Författaren är en äventyrslysten tysk journalist som år 1931 tillsammans med två kompisar åker sträckan Kairo-Kapstaden, på varsin 600cc MC fabr. Standard med sidovagn. Dom medförde en omfattande filmutrustning och resan finansierades genom reseberättelser och filmupptagningar.

Genom Egypten på dåliga vägar utmed Nilen. Efter Luxor blir det kompasskurs genom öknen då vägarna är ofarbara. Förbi Assuan, Wadi Halfa, Atbara till Khartoum. Nödvändigt att ta Nilbåt föra att komma till Juba. Dom åker via Kampala, Nairobi till Dar-es Salam. Vid nattliga tältläger besök av lejon och leopard. Värmen är mycket besvärande och dom får känning av malaria. Besöker ön Zansibar som en gång var huvudort för export av guld, elfenben och negerslavar.

Dom fortsätter via Pretoria och Johannesburg till målet i Kapstaden.
Här får dom ett festligt mottagande av Tyska Klubben för prestationen att med den tidens utrustning åka hela vägen genom den svarta kontinenten från norr till söder. Hela resan tog nästan ett år. Återfärden till Tyskland företas med båt. Boken är skriven på tyska och omfattar 200 sidor.

BookAuthor
Horst Millauer
PublisherName
Preussen-Verlag Berlin
PublishedYear
1932
BookLanguage
Tyska
NumberOfPages
200
ISBN
3-8330-1056-8
RepublishedYears
2003