Ten Thousand Miles on a Bicycle

Författarens svenskklingande namn är en pseudonym för Lyman Hitchkiss Bragg. Han är en i New York boende journalist och författare som ägnade en stor del av sitt liv till att skriva artiklar om cykelåkning.

Han anger att det redan 1886 i USA fanns totalt 300000 cyklar. Dessa var av typ höghjulingar, säkerhetscyklar och 3-hjulingar. Att cykla var tydligen det mest fashionabla och moderiktiga en amerikansk medborgare kunde företaga sig, själv åkte han på en höghjuling av fabrikat Colombia.

Största delen av boken ägnas åt tips om lämpliga resmål och vägbeskrivningar, mest i USA:s östra del. Stort utrymme ägnas åt intressant statistik som en uppräkning av de ca 80 cykelmärken som fanns samt de många vägmätarna som tydligen var ett populärt tillbehör samt att det fanns i USA 16 olika tidsskrifter om cykling. Även ovidkommande saker t.ex att boken innehåller 22806 referenser och 585000 ord.

Dessutom innehåller boken namn och adress till mer än 3000 personer. Dessa hade beställt och betalat boken i förväg och fått var sitt numrerat exemplar med författarens autograf. (Ett ex till en i Sverige boende). Det tog författaren 3 år att skriva bokens 799 finstilta sidor och den är skriven på engelska.

BookAuthor
Karl Kron
PublisherName
Emil Rosenblatt New York
PublishedYear
1887
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
799
RepublishedYears
1982