Round the World on a Wheel

Författaren och hans kompisar, Franke Lowe och Edward Lunn, startar i juli 1886 från London för att cykla jorden runt. Dom använder nya Rover säkerhetscyklar och har mycket lätt packning. Åker via Belgien, Holland, Tyskland till Österrike utan problem.

Vid Ungerns och Rumäniens gränser problem med skyhög tull på cyklar. Åker via Odessa mot Krum över vägläsa stepper. Bara ägg och bröd att köpa på landsbygden men i Jalta har middagsmålet 13 rätter. Via Dariel-passet över Kauksus på vägar branta som stegar. Via Jerevan mot Tabriz och till Teheran.

Övernattningar på landsbygden i smutsiga fönsterlösa lerhyddor. Till Kum där dom nästan stenas till döds av Profetens ättlingar. Efter Ispahan överraskas dom av en storm i Kolikush-passet och irrar omkring i 18 timmar i meterdjup snö omgivna av vargar. Via Shiraz till kusten och båt till Karachi. Upp till Lahore och via Grand Trunk Road till Calcutta. Båt till Rangoon och cykel norrut till Mandalay.

Flodbåt så långt norrut som möjligt och sedan kompasskurs österut. Under otroliga strapatser genom Kina fram till YangTseKiang-floden som dom följer till Shanghai. Resan genom Kina tog 5 månder. Båt till Japan som är ett himmelrike för cyklister.

Därefter båt till San Francisco för färd till New York.På den tiden var USA:s inland fortfarande väglöst och halva den långa sträckan måste dom cykla på järnvägsbankar. Båt till Southampton och med cykeleskort i triumf in i London den 29:e aug 1898. Denna bok om en otrolig resa under otroliga strapatser är skriven på engelska och på 325 sidor.

BookAuthor
John Foster Fraser
PublisherName
Chatto & Windus London
PublishedYear
1899
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
325
RepublishedYears
1982