Landsvägen lockar

Fyra unga spänstiga damer gör per cykel en rundtur genom Tyskland. Dom har en månad till förfogande och en mager reskassa. Startar från Göteborg med en båtresa till Stettin. Till Berlin där dom bl.a finner ut att i Tyskland är det överallt gratis inträde till Museer på söndagarna.

Åker via Dresden och Meissen och förvånas över alla föreningar som har egna unika uniformer som dom är ute och paraderar med så fort tillfälle därtill ges. I Leipzig imponeras dom av Europas största segermonument, Völkerschlacht-Denkmal. Dom cyklar genom små byar med hopgyttrade hus som är vackert bemålade och blomsterprydda. Studentstaden Jena med dess studentliv är högintressant. Sedan passeras bl.a Nürnberg och München.

Färden går runt Bodensjön och upp genom Schwartzwald till Heidelberg. Längs Rehn och till Frankfurt och därefter Kassel. Dom följer Wesers dalgång och tar sig till Hannover. Över Lündeburgerheden och till Lübeck. Härifrån båt tillbaka till Göteborg.

Denna imponerande resa sker huvudsakligen per cykel men även lift med bilar förekommer. Boken är mycket detaljerad och välskriven och en del tips kan nog vara användbara än idag.

Boken omfattar 259 sidor.

BookAuthor
Karin Maria Johansson
PublisherName
Åhlen & Åkerlunds Förlag
PublishedYear
1929
NumberOfPages
259