Across America by Motorcycle

Ett engelskt flygaress från 1:a världskriget startade 1919 en resa tvärs USA på en nyinköpt 4-cyl Hendersson motorcykel. Start från New York och efter 3 mån och 5000 miles är han framme i San Francisco.

Trots att det fanns många fler bilar i Amerika så var de flesta vägar oändligt mycket sämre än i Europa. Mest djupa hjulspår över prärien där diligenserna gått fram. Vägarna var sämre ju längre västerut han kom. För att ta sig fram måste han ofta springa bredvid motorcykeln och efter 142 omkullkörningar slutade han räkna.

Den lågbyggda motorcykel var nog olämplig på vägar där T-Fordar till nöds kunde komma fram. Dessutom var den helt undermålig kvalitetsmässigt. Under resan renoverades motorn 4 gånger och han bytte 5 kolvar, 3 cylindrar, 2 vevstakar, 3 satser lager och mycket annat.

Reparationskostnaden översteg mångdubbelt inköpspriset för en ny motorcykel men däcken höll hela resan. I vanlig ordning var fabriksgarantin värdelös. Framkommen sålde han motorcykel för en fjärdedel av vad den kostat 3 mån tidigare.

Resan var en god prestation av en stor optimist med gott humör i alla motgångar och boken är välskriven och underhållande. Den finns i nytryck och kan beställas från www.kessinger.net. Skriven på engelska och omfattar 248 sidor.

BookAuthor
C.K.Shepherd
PublisherName
Longmans, Green & Co New York
PublishedYear
1922
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
248
RepublishedYears
2005