Vroom with a view

Denne australiske författare har tidigare gjort ett flertal resor som resulterat i böcker. Nu har han fått idén att fira sin 40-årsdag i Italien, åkande på en lika gammal Vespa. På internet hittar han en till salu och med det tumnagelstora fotografiet som enda information lägger han ett bud. Några dagar senare är han ägare till en 1961 Vespa 125cc som finns i Milano. Alltså en flygbiljett till Italien och han träffar säljaren som även hjälper honom med det krångliga pappersarbetet. Vid en testtur till Lake Como slutar den gamla maskinen att fungera efter några mil.

Den hyggliga säljaren hjälper honom att få den att fungera hjälpligt. Sedan startar han en vindlande färd söderut med Rom som mål. Resan går genom småstäder, på småvägar och på gamla pilgrimsvägar. Han får även besök av sin fästmö Sally och båda har en trevlig 2-veckors samvaro.

Efter 3 månader når han resmålet Rom. Sedan återstår att fixa flygtransport av Vespan till Australien. Det är så att i Italien är alla gamla Vespor borta och författaren väcker uppmärksamhet varthelst han kommer.

Av boken framgår det att den som tänker använda sig av en gammal maskin bör nog först lära sig lite om hur den fungerar. Även i Italien börjar det bli tunt med mekaniker som kan det där med brytarspetsar och liknande. Trevlig bok som är skriven på engelska och som omfattar 269 sidor.

BookAuthor
Peter Moore
PublisherName
Bantam Press London
PublishedYear
2004
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
269