Spotted in France

Författaren är amerikan men med franskt påbrå och därför även fransktalande. Efter några terminer vid La Sorbonne i Paris har han ännu inte riktigt bestämt sig för vad han vill syssla med. För förflyttningar inom Paris har han sen tidigare en Vespa från 1963 som nu kommer till användning för en längre resa. Med en dalmatinervalp som sällskap ger han sig ut på den franska landsbygden.

Ekipaget där hunden är försedd med motorglasögon och skinnhuva väcker viss uppmärksamhet Eftersom författaren är förtjust i god mat så väljs resrouten efter Michelinguiden där de förnäma restaurangerna finns inprickade. Höjdpunkten blir en 5-stjärnig restaurang där han avnjuter en 8-rätters måltid. Förutom matstudier beskriver han den franska livsstilen som han finner tilltalande.

Han har även kontakt med den originella kennel-ägarinnan, Madam Clix, och i bokens senare del är det hundarna som blir huvudaktörerna. Det hela utvecklas till en invecklad och fantasifull historia. Av en notering på bokens omslag framgår det att författaren numera skriver manus för film och television, något som säkert passar honom bra. Boken är skriven på engelska och omfattar 230 sidor.

BookAuthor
Gregory Edmont
PublisherName
The Lyon Press Guilford Conneticut
PublishedYear
2003
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
230