Scootering Through

Denna engelska dam, är 23 år, och utbildad sjuksköterska.
Tillsammans med Pat, australienfödd och några år äldre, startar hon i sept 1959 på en 125cc Lambretta för att från England åka till Australien. Ganska optimistisk planering, men dom har fått hjälp av RAC med bl.a visum och kartor. Färden genom Frankrike och Schweiz i iskallt höstregn. Genom Jugoslavien där asfalterad väg slutar och genom Grekland till Istanbul.

Här bestämmer dom sig för att följa den gamla Sidenvägen och dom åker genom Turkiet utan detaljerade vägkartor. Därefter genom Iran till Tabriz. Vägarna är här så dåliga att dom tar tåget till Teheran. Härifrån tar dom pilgrimsvägen via Qum till Isfahan. Denna väg är så dålig att hastigheten kan jämföras med en kamel-karavan.

Från Isfahan till Quetta med scootern på bussfrakt. Härifrån är vägen något bättre och dom kör till Lahore och sedan hela långa vägen till Calcutta. Med en fraktbåt får dom medfölja till Singapore, men sedan är det stopp. Scootern sändes med fraktbåt till Australien och själva tvingas dom ta flyget sista sträckan till Sidney. Framme efter drygt 3 månaders resa.

Med en hel del tur gick resan bra. Men författarinnans sammanfattning är "äventyr upplevda av två oskyldigt okunniga, men gamla nog att dom kunnat begripa bättre". Boken på engelska omfattar 206 sidor

BookAuthor
Ruth Bayne
PublisherName
Ginninderra Port Adelaide
PublishedYear
2003
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
206
ISBN
1-74027-216-1