Schwalbenflug - Fahrtenbuch

Tyska medborgarna Claudia och Steffen, båda har för 150 euro köpt varsin östtysk "Kleinroller" fabrikat Simson Schwalbe som dom renoverat till toppskick. Denna modell från 1970-talet har en 50cc fläktkyld motor, är 3-växlad och ca 3,5 hk. Den anses som enkel, tillförlitlig och slitstark.

Dom tänker nu göra som svalorna gör på hösten, lämna Europa och ta sig söderut. Väl pålästa och utrustade startar dom i november 2005 för att köra Stuttgart-Addis Abeba. Dom åker över Splügen-passet och kommer till Ancona. Härifrån tar dom färja till Cesme i Turkiet. Här är det så här års kallt och regnigt. I Syrien går vägskyltarna inte att läsa och Jordanien har bra asfaltvägar. Inresa till Egypten tar drygt 3 timmar och kostar 200 euro i avgift. Från Sharm el Sheik båt till Hurghada och obligatorisk biltransport till Assuan. Båt till Wadi Halfa i Sudan och sedan ökenkörning till Addis Abeba i Etiopien. Härifrån är hemresan planerad.

Nu ställer fordonen till problem. Billigast är med flyg och kostar 2000 U.S dollar, långt över fordonens värde. Om dom bara gav bort maskinerna fick dom inte lämna landet utan att betala införselavgift och detta skulle kosta ännu mer.

Resan tog 4 månader och var ca 800 mil. Boken, i dagboksform, 128 sidor och på tyska.

BookAuthor
Schäfer und Honzera
PublisherName
Verlag Ein Buch
PublishedYear
2006
BookLanguage
Tyska
NumberOfPages
128
ISBN
3-00-018609-3