Retired & Still Rolling

Nyligen pensionerat kanadensiskt par som under en sommar cyklar tvärs Kanada. Dom är vana friluftsmänniskor och åker med lätt packning för att sova på hotell och äta på matserveringar. Starten sker 1:a maj från Vancouver Island vid Stilla Havet. Den 5:e september når dom St John's och har då kommit fram till Atlanten efter 675 mil.

Starten sker i boken på sidan 18 och redan på sidan 49 är dom framme vid målet. Härav förstår man att berättelsen är torftig och bara sporadisk. En bidragande anledning kan vara att dom mest åkte dom stora motorlederna. Till anledning anges att här finns ofta en bred asfalterad vägbank utanför körbanan och där är det säkrare och mer komfortabelt.

Sidan 50 till 108 handlar om råd för cykelturister, dock mest allmänna och tämligen menlösa. Korta saknas men istället från sida 110 till 131 en slags dagbok där övernattningsplanerna anges samt uppgifter om väder, vind och vägförhållanden. Uppgifterna verkar vara sammanställda av en son som fått dagliga rapporter från föräldrarna.

Författarna är säkert sympatiska personer, men denna bok ger ett underligt intryck. Bara som att meddela omvärlden att vi cyklat denna distans.
Detta är nog den sämsta reseskildring jag träffat på.

Boken på engelska omfattar 138 sidor.

BookAuthor
Loretta and Marvin Wideen
PublisherName
Widmar Publications Canada
PublishedYear
2004
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
138
ISBN
0-9736855-0-6