På motorcykel genom Komi

Republiken Komi i nordvästra delen av Ryssland är en del av den nya Ryska Federationen. Huvudstaden är Syktyvkar i den sädra delen av området men den mest kända staden är Vorkuta i norr. Det ursprungliga språket som används av äldre personer, är en sorts Finsk-Ugriska. Författaren har besökt denna del av Ryssland tidigare och när han kom dit 2003 använde han en ryskbyggd Ihz Planeta-5 motorcykel som transportmedel.

Denna del av Ryssland fick det besvärligt efter Perestrojkan och finns nu mycket arbetslöshet och spritproblem. Folket bor i ruinerna efter kommunistsamhället. Komi är ett land med stora skogar och många floder och vägarna är i uruselt skick och används nästan enbart för timmertransport.. Stora områden har skadats av oljebolagen när dom sökt efter olja.

Boken handlar inte så mycket om motorcykelkörning utan mer om författarens intresse för den politiska situationen. Boken har tryckts i tre versioner, på svenska, engelska och ryska. Den har 160 sidor och många av dem är fotografier.

BookAuthor
Kenneth Mikko
PublisherName
BarentsKultur
PublishedYear
2004
NumberOfPages
160
ISBN
91-975100-1-7