Long way round

Två etablerade framgångsrika filmskådespelare båda MC-tokiga och med god ekonomi bestämmer sig för att åka MC jorden runt. Med sina välkända namn får dom låna tre nya fullt utrustade Touratech-BMW Adventure. Med ett filmbolag förhandlar dom till sig en miljonsumma för att bolaget skall få göra en TV-serie om resan. Filmbolaget håller dessutom med två följebilar med utrustning och personal. Två anställda jobbar heltid i tre månader med visum och annat pappersarbete samt gör en noggrann tidplan, tar kontakt med myndigheter och bokar hotell.

Sedan åker författarna med följe iväg på det som dom kallar en äventyrsresa till okända områden. Visst möter dom en del besvärligheter, mest i form av urusla vägar i Kazakstan och Mongoliet. Men om vägen är så dålig så går det ju att åka godståg en sträcka eller att utöka följebilskaravanen med en inhyrd 6-hjulsdriven Kamaz lastbil som hjälp över vattendrag. Med dessa nästan gränslösa resurser tar dom sig jorden runt och kan även hålla uppgjord tidplan (dåligt vore väl annars).

Båda författarna är duktiga berättare och detta gör boken lättläst. Men äventyren då? Det mesta i den vägen är att dom blir bjudna på nationalrätter som rostade hästpenisar och fårtestiklar i buljong. Boken är skriven på engelska och omfattar 310 sidor.

BookAuthor
Mc Gregor / Boorman
PublisherName
Time Warner Books London
PublishedYear
2004
BookLanguage
Engelska
NumberOfPages
310
ISBN
0-316-72868-3